Dr. Mihaela Chelariu – Medic primar psihiatru

Dr. Chelariu Mihaela a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi – Facultatea de Medicina Generala in 1991, urmata de rezidentiat in psihiatrie in perioada 1995-2000 la Spitalul Universitar de Psihiatrie-Socola Iasi.
Obtine in aprilie 2001 titlul de medic specialist psihiatru si gradul de medic primar pshiatrie in 2005. In perioada 2005-2006 urmeaza masteratul ,,Managementul Sistemului de Sanatate Publica,,din cadrul facultatii de Sociologie-Universitatea Bucuresti.
In prezent isi desfasoara activitatea ca medic psihiatru la Spitalul General CF Galati si, in paralel, ca medic psihiatru in regim privat la CMI Dr. Chelariu Mihaela. Printre cursurile postuniversitare urmate se remarca ‟Asistenta expertala in psihiatrie‟, ‟Toxicomaniile moderne‟ si ‟Consiliere in alcoologie ‟ ce completeaza armonios profilul profesional.


Cuvant catre tine:

“Daca m-ar intreba cineva ce sistem ai dumneata? …i-as raspunde: Un sistem de uscat lacrimile!”
– Prof. Eduard Pamfil

Am preluat acest motto profesional de la un om pe care niciodata nu l-am cunoscut altfel decat prin scrierile sale. Pe parcursul formarii mele profesionale mi-am insusit (fara sa ating macar marginile geniului sau !) un mod de gandire asemanator de intelegere si compasiune pentru omul aflat in suferinta.
Imi amintesc cu placere de profesorii Universitatii Iesene de Medicina care m-au format ca medic, cu blandetea si severitatea proverbiala a moldoveanului deopotriva de calm si energic.

Scoala de la Socola m-a invatat sa descopar calea spre lumina si adevar, sa ascult , sa respect tacerile, sa incerc sa inteleg durerea fizica sau a sufletului si cu blandete sa incerc sa limpezesc gandurile celui ce-mi cere ajutor.

Nu cred in miracole dar chiar si in astfel de vremuri dominate de pragmatism si de grija zilei de maine, este posibil ca binele sa se iveasca mai incet sau mai repede ca produs al unei gandiri pozitive.

ESTE DE AJUNS SA ZAMBIM PRINTRE LACRIMI!

Dr. Mihaela Chelariu

Dr. Tita Ureche – Medic specialist psihiatru

Dr. Ureche Tita a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi – Facultatea de Medicina Generala in 1987, urmata de rezidentiat in medicina generala in perioada 1990-1994, obtinerea gradului de medic primar de medicina generala in 1998 si competenta in medicina de intreprindere in 2002. Din anul 2010 pana in 2015 urmeaza rezidentiatul in psihiatrie la Spitalul Universitar de Psihiatrie – Socola Iasi. Obtine in aprilie 2015 titlul de medic specialist psihiatru.
In prezent isi desfasoara activitatea ca medic de familie si, in paralel, ca medic psihiatru in regim privat la CMI Dr.Chelariu Mihaela.
Anii de practica medicala ofera un plus de experienta in explorarea, intelegerea si solutionarea tulburarilor psihosomatice, a tulburarilor psihice in general.


Cuvant catre tine:

„Am incercat de-a lungul carierei mele ca medic sa raspund la intrebarile disperate ale pacientilor cu privire la afectiunile lor. Prea putin timp avem la dispozitie pentru raspunsuri clare si suficiente.

Explicatiile stiintifice sunt, surprinzator, cele agreate de catre pacienti. Ceea ce m-a provocat spre o a doua specializare, respectiv psihiatria, a fost complexitatea afectiunilor generate de stres si dorinta de a gasi alaturi de compasiune si intelegere si solutii terapeutice adecvat.

Am gasit astfel conceptul de psihosomatica drept potrivit ca intelegere a proceselor de transformare a tulburarilor psihice in simptome fizice.

Psihosomatica isi are radacinile ca si explicatie etiologica in secolul 19, dar amploarea pe care in zilele noastre o iau afectiunile psihice cu larga amprentare in somatic ii ofera noi perspective de dezvoltare si cunoastere, in beneficiul pacientului care trebuie privit in ansamblul sau ca fiinta superioara in care afectul este indisolubil de somatic.”

Dr. Tita Ureche